همچنانکه مراعات دقایق علمی ـ تخصصی در پیشبینی یک صلاحیت در نظام حقوقی اهمیت والایی دارد، توجه به اصول تخصصی در طراحی شیوهی ظهور و بروز و پیادهسازی این صلاحیت نیز از اهمیتی مضاعف برخوردار است. نظام حقوقی ایران در کنار صلاحیتهای متعدد اداری و اجرایی، صلاحیت قضایی را نیز برای رئیس قوهی قضائیه پیشبینی کرده است. بر مبنای عبارت صدر چکیده، هدف در این مقاله آن است که بر مبنای ارادهی اخیر قانونگذار (قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری)، ضمن تبیین جهتگیری قانونگذار در تشریح صلاحیت قضایی رئیس قوهی قضائیه، آثار این صلاحیت را در نظم حقوقی ایران تبیین کنیم. بررسیهای انجام شده نشان داد که از یک سو جهتگیری قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری در این زمینه نهتنها گامی به سوی مطلوبسازی این موضوع محسوب نمیشود، بلکه در بخش وسیعی از این موضوع گامی مغایر اصول و قواعد حقوقی در این زمینه بوده است. از سوی دیگر شیوهی پیشبینی شده برای ظهور و بروز صلاحیت قضایی رئیس قوهی قضائیه در نظم حقوقی ایران، نه تنها با اصول حقوقیای مانند قاعدهی اعتبار امر مختوم و استقلال قاضی همخوانی ندارد، بلکه با توجه به حجم وسیع پروندههای قوهی قضائیه با مصلحت قضایی کشور نیز هماهنگ نیست.
پروین, خیرالله, & آئینه نگینی, حسین. (1397). تأملی بر آثار صلاحیت قضایی رئیس قوهی قضائیه در پرتو بازشناسی این صلاحیت در قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری. فصلنامه دانش حقوق عمومی, 7(22), 123-142.
MLA
خیرالله پروین; حسین آئینه نگینی. "تأملی بر آثار صلاحیت قضایی رئیس قوهی قضائیه در پرتو بازشناسی این صلاحیت در قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری", فصلنامه دانش حقوق عمومی, 7, 22, 1397, 123-142.
HARVARD
پروین, خیرالله, آئینه نگینی, حسین. (1397). 'تأملی بر آثار صلاحیت قضایی رئیس قوهی قضائیه در پرتو بازشناسی این صلاحیت در قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری', فصلنامه دانش حقوق عمومی, 7(22), pp. 123-142.
VANCOUVER
پروین, خیرالله, آئینه نگینی, حسین. تأملی بر آثار صلاحیت قضایی رئیس قوهی قضائیه در پرتو بازشناسی این صلاحیت در قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری. فصلنامه دانش حقوق عمومی, 1397; 7(22): 123-142.